بسم الله الرحمن الرحیم
خدارو شکر باز توفیق پیدا کردم مطلب جدیدی بزارم. ان شاء الله اگر مصلحت باشه همین روند ادامه داشته باشه. با توکل بر خدا از امروز تصمیم گرفتم احادیث و روایاتی را در این وبلاگ بزارم و کمی هم در مورد آن توضیح بدم. البته ما کوچکتر از آن هستیم بیاییم کلام معصوم را شرح بدهیم کاری که بنده حقیر میکنم این است که توضیحاتی که استادید بزرگوار دادند را جمع آوری میکنم و نقل میکنم وگرنه ما از خودمان چیزی نداریم.
قسمتی از حدیث عنوان بصری:
حالا نکاتی درمورد این حدیث که در کتاب «نگاهی به رابطۀ عبد و مولا» اثر استاد پناهیان2 آمده است:
اولین رکن عبودیت که مالک ندانستن خود است باعث میشود صبر در ما تقویت شود و وقتی خدا صاحب اختیار توست آرامش به تو دست میدهد. عبد باید گدایی خدایش را بکند و این باعث می شود هیبت مولایش را بهتر درک کند.
برای خدا نقشه نکشیم و در تقدیرات دخالت نکنیم؛ پس باید جبر تقدیری را تحمل کرد و تسلیم مولا شد وگرنه غم دنیا داشته باشی یعنی از قضای خدا نارحت هستی! تمام تقدیرات به نفع مومن هست. البته تدبیر نکردن منافاتی با برنامه ریزی کردن نداره. شما با توکل بر خدا برنامه را میریزی دیگه عملی بشه، نشه، همه چی دست اوست!
زمانی که عبد درگیر امر و نهی خدا شد دیگر به چیز دیگر فکر نمی کند؛ فقط به دنبال دستور می گردد چون وظیفه ی مولا امر کردن و وظیفه عبد اجرای دستور است. عبد کار به این ندارد که این کار از نظرش خوب است یا بد فقط امر خدایش را اطاعت میکند چون میداند مولایش میداند چه کاری خوب است چه کاری بد. اینها باعث میشه عبد نزد صاحب خود ذلیل شود؛ اگر ذلیل خدا نشد؛ ذلیل غیر خدا می شود؛ ذلیل هوای نفس خود می شود.
اللهم عجل لولیک الفرج
1. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج1، ص 224، موسسه الوفا، بیروت، 1404هـ ق (متن کامل حدیث - اسلام کوئست)
نظرات ( ۲ )
سلام
خیلی خوب
تشکر
سلام
سلام
بسیار خوب ممنون
سلام